Hulstflowers

 De geschiedenis van het bedrijf in een tijdslijn.

Vóór 1976
J.P. van der Hulst, vader van Henk van der Hulst teelde verschillende soorten gewassen.. Er was een kavel van 1000m2 en twee rolkassen van elk 300m2 in zijn eigendom. 

1976
In september 1976 heeft H.P.J. (Henk) van der Hulst en zijn vrouw A.C. (Gina) van der Hulst-Koot de kavel en de twee rolkassen overgenomen van zijn vader, hiermee kwam er een tweede generatie aan het roer en werd het bedrijf Mts. van der Hulst-Koot opgericht. De diversiteit sprak beide aan waardoor er verschillende soorten gewassen werden geteeld.

                                                                        1980
Tulpenbroeierij 51 1Om de continuïteit van het aanbod nog beter te krijgen en ook om een breder assortiment mogelijk te maken is in 1980 begonnen met de bouw van een glascomplex van 3000m2 aan het Westeinde 92. In deze kas, met drie afdelingen werden die tijd vooral lelies, tulpen en vele andere soorten bloemen gekweekt.

1982
Voorheen werden de opgeplante bollen buiten bewaard tot het moment dat ze in de kas gezet konden worden. In 1982 is er begonnen met de bouw van een schuur met diverse klimaatcellen, om de opgeplante bollen te bewaren. Door het gebruik van klimaatcellen kan de beworteling en rijping van de bollen meer gecontroleerd plaats vinden.

1989
Aan de overkant van het bedrijf zijn de twee rolkassen, geheel gerenoveerd en zijn er ook nog twee rolkassen van elk 300m2 bijgebouwd. Het bedrijf heeft nu in totaal 4 rolkassen die verrold kunnen worden op één van de 14 beschikbare vakken.

1994
Rond de jaren ‘90 is het bedrijf begonnen met het telen van het eigen uitgangsmateriaal. Dit uitgangsmateriaal bestaat voornamelijk uit de voorjaarsbloeiers, zoals tulpen en narcissen. Om dit te kunnen doen werd het noodzakelijk om extra schuurruimte en klimaatcellen te creëren. Hiervoor werd in 1994 een schuur gebouwd van 1300m2 met hierin diverse cellen voor bewaring en preparatie van bloembollen.

2000
Het bedrijf groeit voordurend en word er vooral geïnvesteerd in machines die de arbeid makkelijker en lichter maken voor het personeel. Per 1 januari van 2000 is de handelsnaam van het bedrijf gewijzigd. Het bedrijf kiest ervoor om de producten die ze aanbieden voortaan onder de naam Hulstflowers te vermarkten. De eigenlijke naam ‘Mts. vd Hulst-Koot’ blijft ook gewoon van kracht.

2005
In januari 2005 treedt Robert van der Hulst toe tot het bedrijf van Mts. van der Hulst-Koot / Hulstflowers en vormt daarmee de derde generatie van 'Van der Hulst' in het bedrijf.

2008
Het bedrijf groeit voortdurend en om deze groei in de tookemst te verwezijnlijken heeft het bedrijf een nieuwe kas gebrouw. Deze kas is naast het bestaande glas geplaatst en is ongeveer 1700m2 groot. 

2011
De verwerking van de bloemen vind voor 90% plaats in de verwerkingsschuur. De afgelopen jaren zijn we door de uitbreiding en verdieping van ons assortiment echter geheel uit deze ruimte gegroeid. Hierdoor is besloten om een nieuwe accomodatie hiervoor te bouwen voor de bestaande venlo kas die in 2008 is verrezen. Deze nieuwe verwerkingsruimte is ruim 400m2 groot. Hierdoor hebben we in de nabije toekomst genoeg ruimte om te groeien.