Hulstflowers

De geschiedenis van het bedrijf in een tijdslijn.

1976
In september van dit jaar is Mts. vd Hulst – Koot opgericht door H.P. (Henk) van der Hulst en A.C. (Gina) van der Hulst–Koot. Er werd een kavel van 1000m2 en twee rolkassen van elk 300m2 overgenomen van J.P. van der Hulst. In de eerste jaren is er gelijk al gekozen voor een bedrijf met verschillende soorten gewassen en een hele intensieve planning.

1980
Om de continuïteit van het aanbod nog beter te krijgen en ook om een breder assortiment mogelijk te maken is in 1980 begonnen met de bouw van een glascomplex van 3000m2 aan het Westeinde 92. In deze kas, met drie afdelingen werden die tijd vooral lelies, tulpen en vele andere soorten bloemen gekweekt.

1982
Voorheen werden de opgeplante bollen buiten bewaard tot het moment dat ze in de kas gezet konden worden. In 1982 is er begonnen met de bouw van een schuur met diverse klimaatcellen, om de opgeplante bollen te bewaren. Door het gebruik van klimaatcellen kan de beworteling en rijping van de bollen meer gecontroleerd plaats vinden.

1989
Aan de overkant van het bedrijf zijn de twee rolkassen, geheel gerenoveerd en zijn er ook nog twee rolkassen van elk 300m2 bijgebouwd. Het bedrijf heeft nu in totaal 4 rolkassen die verrold kunnen worden op één van de 14 beschikbare vakken.

1994
Rond de jaren ‘90 is het bedrijf begonnen met het telen van het eigen uitgangsmateriaal. Dit uitgangsmateriaal bestaat voornamelijk uit de voorjaarsbloeiers, zoals tulpen en narcissen.  Om dit te kunnen doen werd het noodzakelijk om extra schuurruimte en klimaatcellen te creëren. Hiervoor werd in 1994 een schuur gebouwd van 1300m2 met hierin diverse cellen voor bewaring en preparatie van bloembollen.

2000
Het bedrijf groeit voordurend en word er vooral geïnvesteerd in machines die de arbeid makkelijker en lichter maken voor het personeel. Aan het eind van de jaren ’90 is er volop gewerkt aan de ontwikkeling van een uitrijmachine, welke ontwikkeld werd door machinefabriek ‘Van Rooyen’ uit Voorhout. Per 1 januari van 2000 is de handelsnaam van het bedrijf gewijzigd. Het bedrijf kiest ervoor om de producten die ze aanbieden voortaan onder de naam ‘Hulstflowers’ te vermarkten. Dit om meer naamsbekendheid te geven aan de producten. De eigenlijke naam ‘Mts. vd Hulst-Koot’ blijft nog echter ook gewoon van kracht.

2005
Per 1 januari van dit jaar is de zoon van Henk vd Hulst en Gina. vd Hulst – Koot toegetreden tot het bedrijf. R.A. (Robert) vd Hulst wil het bedrijf continueren en mogelijk verder laten uitgroeien tot een nog bloeirijkere onderneming.

2008
In het najaar van 2008 maakt het bedrijf ieder jaar een groei door van enkele procenten. Om deze groei ook in de toekomst te kunnen verwezelijken heeft het bedrijf een nieuwe kas gebouwd. Deze kas is naast het bestaande glas geplaatst en is ongeveer 1700m2 groot.

2011

De verwerking van de bloemen vind voor 90% plaats in de verwerkingsschuur. De afgelopen jaren zijn we door de uitbreiding en verdieping van ons assortiment echter geheel uit deze ruimte gegroeid. Hierdoor is besloten om een nieuwe accomodatie hiervoor te bouwen voor de bestaande venlo kas die in 2008 is verrezen. Deze nieuwe verwerkingsruimte is ruim 400m2 groot. Hierdoor hebben we in de nabije toekomst genoeg ruimte om te groeien.