Tips & tricks voor bloembollen op pot

Je kunt onze bloembollen op pot producten het gehele seizoen geven en ontvangen.
We hebben een aantal bloeiende verzorgingstips en tricks voor je op een rij gezet.

Met deze tips en tricks creëer je net dat beetje extra:

 1. Geef ze één tot twee keer per week niet meer dan een slokje water.
  Bij te veel water gaat de bol rotten. Omdat er voeding in de bol is opgeslagen is er geen extra voeding nodig.
 2. Of je nu narcissen koopt of blauwe druifjes, je kunt altijd meerdere potten tegelijk kopen. Eentje zet je in huis, op een lichte plek, met bij voorkeur ochtend- of avondzon. Hoe koeler, hoe langer de bloei zal duren.
  De andere potten laat je buiten in de kou staan. Zijn de voorjaarsbloemen in huis uitgebloeid? Haal dan een nieuwe pot van buiten naar binnen. Dit scheelt een reisje naar de winkel.
 3. Zet de bloembollen op pot niet dicht bij de fruitschaal, fruit geeft van nature Ethyleengas af waardoor de bloemen sneller verouderen.
 4. Bloembollen op pot voelen zich ook thuis op het terras of op de tuintafel. Lichte vorst maakt niet uit, maar slaat de winter harder toe (-5°C), zet ze dan tijdelijk in de schuur, de garage of het tuinhuis.
 5. Bloembollen zien er heel mooi uit wanneer je ze in grote groepen plant. Een grote cluster bloembollen trekt meer aandacht dan af en toe een bloembol in de tuin.
 6. Wees creatief met bloembollen. Bloembollen op pot zijn uiterst geschikt om ze in ondiepe schalen te planten, ze hebben namelijk weinig potgrond nodig.
  Bloembollen op pot kun je ook leuk in een hanging-basket planten. Met wat Veenmos (Spagnum) maak je gemakkelijk een lente mandje.
 7. Heb je bloembollen in pot gekocht en zijn ze uitgebloeid? Gooi ze dan niet weg! Je kunt ze heel gemakkelijk hergebruiken. Plant de bloembollen in de tuin maar wacht daar niet te lang mee want anders drogen ze uit.
  Plant de uitgebloeide bloembollen bij vorstvrij weer in je tuin; zet ze 5 cm dieper in de grond dan ze in de pot hebben gestaan. Knip het loof niet af, dit sterft vanzelf af. Ze komen in principe volgend jaar weer terug.
  Het is leuk om te zien dat narcissen en blauwe druifjes verwilderen. Na een tijdje zal het aantal bollen dat je hebt geplant dan ook vermenigvuldigen.
bol-op-pot geeft kleur
Maak het gezellig in huis met bol-op-pot
Terug naar Blogs

Hulstflowers

KVK: 27351269
BTW: NL0097.92.661.B01

Rekeningnummer
NL31RABO034.68.20.960

Veilingnummer FloraHolland 
501925

Openingstijden

Wij zijn op vrijdag en zaterdagochtend geopend voor particuliere verkoop

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -12:00
GeslotenContactgegevens

Westeinde 92
2211 XS Noordwijkerhout

Tel: +31(0)71 361 46 43
zaak@hulstflowers.com

Copyright 2022 Hulstflowers- Deze website is gemaakt door Youniek Link
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram