Ons team

Hulstflowers is een echt familiebedrijf en bestaat uit vader Henk, moeder Gina, zoon Robert en dochter Rianne. Iedereen zet met passie en de beste intenties zijn of haar beste beentje voor. 

Ons team bestaat ook uit Nederlandse en Poolse werknemers van alle leeftijden. Een deel van onze medewerkers is nog schoolgaand en komt in hun vrije tijd op het bedrijf helpen. Wij vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk jongeren kennismaken met de groene sector.

Deze mensen vormen een enthousiast team, die zowel in vaste dienst als oproepbaar aangesteld zijn.
In de piekperiodes - in het voorjaar en najaar - wordt het vaste team uitgebreid met scholieren en seizoenarbeiders. We maken dan gebruik van uitzendkrachten van een lokaal gecertificeerd uitzendbureau.
Werken bij Hulstflowers
Loop stage bij Hulstflowers

Hulstflowers,

 een echt familiebedrijf

Historie & Heden

Wij hebben een grote passie voor agrarisch ondernemen en de uitdaging om in het totale proces (van stek, bol, zaadje) tot eindproduct een kwalitatief hoog product neer te zetten. 

Het bedrijf is opgericht door J.P. van der Hulst, vader van Henk van der Hulst
Bekijk de hele geschiedenis van Hulstflowers in de tijdlijn!

2022

Milieu is één van de belangrijkste speerpunten voor dit decennium en dat aspect staat hoog in het vaandel bij Hulstflowers.

Om nog duurzamer te zijn, is een groot deel van de verlichting vervangen door LED verlichting.

In datzelfde jaar hebben we een nieuw logo gelanceerd.
Nieuwe Logo Hulstflowers

2021

Hulstflowers neemt de stap en investeert in duurzame energie. Er zijn 198 Glas-Glas zonnepanelen (met de nieuwste half cel technologie) op het dak van de schuur gelegd door Expirion.

Naar verwachting gaan wij hiermee jaarlijks 66.000 kWh opwekken. Dit is ruim 40% van ons jaarverbruik. Met deze investering benutten we de beschikbare capaciteit van de 80A aansluiting optimaal. Verder kopen wij groene stroom in.

2020

Corona brak uit, de gevolgen waren voelbaar doordat de bloemenhandel hard werd getroffen. Hulstflowers werkte met man en macht om de schade minimaal te houden. We werkte mee aan vele lokale initiatieven en hadden de deuren geopend voor de consument. Consumenten konden direct bloemen/ bol op pot producten kopen rechtstreeks van onze eigen kwekerij.

Daarnaast hadden wij zelf een doneeractie op touw gezet voor eenzame ouderen “Doneer een Tete a Tete paasei aan eenzame ouderen”. Daarmee werd ruim €4000 opgehaald. Ouderen die noodgedwongen in een verzorgingstehuis zaten boden we een eitje aan met een narcis Tete a tete. Gelukkig trok de handel halverwege het jaar aan.

In ditzelfde jaar is ook de VOF opgericht, waardoor alle gezinsleden van Henk en Gina van der Hulst zijn of haar bijdragen kunnen leveren binnen Hulstflowers.

2019

In 2019 is het toegangscertificaat om te kunnen leveren aan internationale retailers behaald (''MPS-GAP'') met de add-on module GRASP.

MPS-GAP is gebenchmarkt met GLOBALG.A.P. en voldoet aan de voorwaarden van FSI.

2013

 In 2013 hebben we ons MPS-certificaat A+ behaald. Met deze monitoringstool wil het bedrijf aan de juiste knoppen kunnen draaien om zo de milieu-impact te verlagen. 

De gegevens worden gebruikt om in de toekomst verdere investeringen te doen op het duurzaamheidsvlak.

2011

De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid, daarnaast zijn we door de uitbreiding en verdieping van ons assortiment uit ons voegen gegroeid. In 2011 was het moment daar en is er een nieuwe verwerkingsruimte gebouwd.

Bijzonder moment! In ditzelfde jaar is het bedrijf voorgedragen als “beste opleidingsbedrijf van het jaar”

2008

In het voorjaar van 2008 was de uitbreiding van ons bol op pot assortiment een feit en werd er een kas gebouwd

2005

In 2005 stapte Robert van der Hulst in het bedrijf. Robert is de zoon van Henk en Gina van der Hulst en vormt daarmee de derde generatie.

2000

In 2000 is de handelsnaam van het bedrijf gewijzigd. Het bedrijf kiest ervoor om de producten die ze aanbieden vooraan onder de naam ‘Hulstflowers” te verhandelen. De eigenlijke naam Mts. van der Hulst-Koot blijft van kracht binnen de administratie.

1994

In 1994 was de uitbreiding van het telen van eigen uitgangsmateriaal een feit en werd de nieuwsbouw, inclusief schuurruimte en klimaatcellen geopend. Zodat we hierin de bewaring en preparatie van bloembollen konden realiseren.

1990

Rond de jaren ’90 is het bedrijf begonnen met het telen van eigen uitgangsmateriaal. Dit uitgangsmateriaal bestaat voornamelijk uit voorjaarsbloeiers, zoals tulpen en narcissen.

1989

Sinds de overname waren er twee rolkassen in gebruik, in 1989 zijn er nog eens twee rolkassen van elk 300m2 bij gebouwd. Deze kunnen verrold worden op één van de 14 beschikbare vakken.

1982

In 1982 is er begonnen met de bouw van een schuur met diverse klimaatcellen, om de op geplante bollen te bewaren.

Door het gebruik van klimaatcellen kan de beworteling en rijping van de bollen meer gecontroleerd plaats vinden.

1980

Het bedrijf groeide maar tevens ook het assortiment. In 1980 werd er begonnen met de bouw van een glascomplex van 3000m2.

In deze kas, die bestond uit drie afdelingen werd vooral gebruikt voor het kweken van lelies, tulpen en vele andere soorten bloemen. Hiermee wilde ze de continuïteit van hun bedrijf bewaken.

1976

In 1976 heeft de zoon H.P.J. (Henk) van er Hulst en zijn vrouw A.C. (Gina) van der Hulst-Koot het bedrijf overgenomen van J.P. van der Hulst. Hiermee kwam een tweede generatie aan het roer en werd het bedrijf Mts. van der Hulst-Koot opgericht.

De diversiteit sprak hen beide aan waardoor zij verschillende soorten gewassen bleven telen, net als Henk zijn vader J.P. van der Hulst. Er was destijds een kavel van 1000m2 en twee rolkassen van elk 300m2.

Vóór 1976

Hulstflowers is een echt familiebedrijf en werd voor 1976 opgericht door J.P. van der Hulst, vader van Henk van der Hulst. Toen werden er al verschillende soorten gewassen geteeld.

Maatschappelijk betrokken

Wij vinden dat iedereen een plekje verdient in onze maatschappij. Vanaf 2012 zijn wij maatschappelijk betrokken en dat doen wij door samen te werken met het VSO Het Duin. Wij creëren snuffelstages voor mensen met een beperking. Hiermee hopen we dat deze mensen doorstromen in de agrarische sector.  Een plek waar iedereen kan groeien en bloeien!

Hulstflowers

KVK: 27351269
BTW: NL0097.92.661.B01

Rekeningnummer
NL31RABO034.68.20.960

Veilingnummer FloraHolland 
501925

Openingstijden

Wij zijn op vrijdag en zaterdagochtend geopend voor particuliere verkoop

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -17:00
08:00 -12:00
GeslotenContactgegevens

Westeinde 92
2211 XS Noordwijkerhout

Tel: +31(0)71 361 46 43
zaak@hulstflowers.com

Copyright 2022 Hulstflowers- Deze website is gemaakt door Youniek Link
flag
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram